EMRT™ - Equin Muscle Release Therapi

er

en muskel afslappende terapi til heste og større dyr

altså

Bowtech til heste og større dyr


Bowtech/EMRT™ er en blid terapiform, hvor man med små lette tryk hjælper kroppen til afslapning, dette giver kroppen mulighed for at genoprette sig selv.
Terapeuten laver typisk 2-8 tryk og venter så minimum 2 min. Pausen er meget vigtig, for det er her kroppen får tid til at afspænde, før det næste sæt greb laves. Bowtech/EMRT™ giver kroppen mulighed for at finde tilbage til sin oprindelige balance. Mange af grebene udføres hen over meridianbanerne kendt fra den Klassiske Kinesiske Medicin.
Bowtech/EMRT™ virker fordi kroppen bringes i en afslappet tilstand hvor muskler afspændes. Når muskler afspændes, frigøres led og fastholdte knogler får mulighed for at dreje sig på plads.
Når muskler ikke længere behøver at fastholde en spænding, frigives energi så organsystemerne får mulighed for at arbejde, som de skal.
Nogle individer vil opleve at kroppens afspænding forløser lagrede følelser, hvilket kan give anledning til positive adfærdsændringer. Bowtech/EMRT™ er velegnet til både hyggeheste og heste der bruges til konkurrence og løb. EMRT™ blev brugt af guld medalje vinderen fra det Australske hold for distanceridning– ved World Cup i Frankrig i år 2000 – og er den terapi som FEI og EFA tillader bliver brugt på selv dagen for konkurrence.
Vi har erfaring med at afspændingen har effekt på: bevægelighed, muskler og fastlåste led f.eks. skævheder, knæ-, bækken- og kæbeproblemer, organubalancer f.eks. mave/tarm-, nyrer-, åndedræts-problemer, dræning af lymfer, kolik og meget mere.
Bowtech er opfundet af Australske Tom Bowen i 1950’erne. Han brugte det primært til mennesker, men også til dyr. EMRT™ er udviklet af Alison Goward efter 17 års forskning. Hun er senior instruktør ved ”The Bowen Therapy Academy of Australia”(Bowtech til mennesker). EMRT™ er udviklet ud fra principperne i Bowtech behandlingen, kombineret med Alisons store viden fra hendes tid som veterinærsygeplejerske og opdrætter af spanske heste. Hun er i dag direktør for ©EMRT™ Equine Muscle Release Therapy Pty. Ltd og rector for “Equus College of Learning & Research” (Institut til udvikling af viden om heste) i Australien.
Instruktøren der underviser i Danmark er uddannet og godkendt af Alison Goward. Hun hedder Lynley Moroney og er fra New Zealand, hun har et livs erfaring med heste Undervisningen forgår på engelsk, med oversættelse efter behov. Danske manualer er under udarbejdelse.

Behandling Se behandlerlisten på www.bowtech.dk

Kurser

1 dags EMRT™ - Første hjælps kursus. Her lærer du nogle FÅ greb til afspænding i akut situationer. Desuden lærer du sikkerhed i forhold til at arbejde med skadede dyr. Du lærer se på hestens signaler i forhold til akutte tilstande. Alle med interesse for heste er velkomne. Med dette kursus må du primært arbejde på egne dyr. Redere, veterinærsygeplejersker og dyrlæger må bruge det professionelt.
4 dages EMRT™ - Intro kursus Afspænding – Level 1. For at deltage skal du have erfaring med håndtering af heste. På dette kursus lærer du en del greb så du kan lave en all round afspænding af heste. Denne afspænding vil åbne kroppen op, og mange skævheder og ubalancer vil med denne afspænding rette sig op. Desuden kikker man på hvordan man spotter problemer i bevægelses mønstre. Vi tester for spændinger. Efter dette kursus kan man så tage stilling til om man ønsker at forsætte på Level 2 og 3 og blive afspændingsterapeut. Efter dette kursus arbejder man primært på egne dyr.
2 x 4 dage EMRT™ – Afspændingsterapeut – Level 2+3. For at deltage skal du aflevere 3 case storries ud fra det du har lært på Level 1, som kan godkendtes. På disse kursus går man yderligere i dybden med det man tidligere har lært på Level 1. Man lære nye greb til afspænding af problemer relateret til f.eks. haser, knæ, skulder, åndedræt, kæber, nakke og andre specifikke områder. Man ser desuden på adfærds problemer der skyldes smerter, og håndtering af skadede dyr osv. Man skal mellem Level 2+3 lave en opgave i fysiologi og anatomi (svar findes på nettet), og lave 7 case stories. Level 3 er både eksamen og man lærer nye greb. Efter dette kursus er du godkendt til at arbejde på andres dyr.
Når man har bestået Level 3 er der mulighed for at videreuddanne sig på højere Levels eller videre uddannes sig til instruktør.

Tilmelding, datoer og betaling

1 dags EMRT™ - Første hjælps kursus. Søndag den 7. august 2016. Pris kr. 1500,-
4 dages EMRT™ - Intro kursus Afspænding – Level 1. Torsdag-Søndag den 18-21. august 2016. Pris kr. 5900,-
4 dages EMRT™ - Intro kursus Afspænding – Level 2. 4 dage 2017. Pris kr. 5900,-
4 dages EMRT™ - Intro kursus Afspænding – Level 3. 4 dage 2018. Pris kr. 5900,-

Tilmelding og spørgsmål til: Lene Rødshagen på tlf. 24 25 22 18 eller e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Betaling til konto: 2905 – 25 51 58 14 65.

Ret til ændringer forbeholdes.

Hent og print